image
 |  2 16 Листопада 2017 | 09:27

У Луцьку завершилося паломництво в лікарняних закладах

Протягом двох тижнів у медичних закладах обласного центру служили акафіст перед іконою Богородиці «Всецариця».

Про це 16 листопада 2017 року повідомили в Управлінні Волинської єпархії Київського Патріархату.

Як раніше повідомляла інформаційна служба єпархії, це копія відомого афонського чудотворного образа, який передали для богомілля зі Львова. За час перебування реліквії в Україні зафіксовано 25 зцілень від онкозахворювань.

Розпочав прощу митрополит Луцький і Волинський Михаїл, 2 листопада. У храмі Великомученика і цілителя Пантелеймона обласної клінічної лікарні з владикою, зокрема, служили віце-канцлер та старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоовайний, капелани лікарняних закладів.

Наступні молебні з акафістами служили: у Луцькому клінічному пологовому будинку, на станції швидкої медичної допомоги, в обласній дитячій лікарні, міській поліклініці № 2, клінічній лікарні, військовому госпіталі, обласній психіатричній лікарні № 1, що в с. Липини, військовому госпіталі ветеранів, поліклініці № 3, обласному тубдиспансері, онкодиспансері й хоспис та на місці побудови храму на честь цієї чудотворної ікони, що знаходиться біля цього закладу. Також молилися перед реліквією у міській поліклініці № 1, обласній інфекційній лікарні та обласна лікарня, що в с. Боголюби.

Таке паломництво проведено вп’яте. Минулого року в медустановах служили акафіст перед іконою преподобного Амфілохія Почаївського із частинкою його мощей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити