image
 |  9 29 Квітня 2021 | 19:17

У Луцькому парку піймали браконьєрів (ФОТО)

Луцькі муніципали зафіксували рибаків території Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Про це повідомляє пресслужба Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Інспектори муніципальної варти зловили людей, які риболовили в меліоративних каналах на території Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Даний факт є порушенням правил рибальства, за яке настає відповідальність згідно з ст. 85 КУпАП у вигляді попередження або накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 170 грн.)

З метою дотримання загальнообов’язкових норм громадського порядку, підтримання сприятливих умов для відпочинку громадян на території Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, збереження рослиноїдних видів риб доводимо до відома, що відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.1999 № 19 забороняється лов водних живих ресурсів у підвідних і магістральних каналах, відводах рибогосподарських та меліоративних систем, в шлюзових каналах тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У березні середня зарплата на Волині перевищила 11 тисяч гривень

Для відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану меліоративної системи в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки шляхом біологічної меліорації в квітні 2021 року було здійснено зариблення каналів понад 150 кг карпа і білого амура.

Закликаємо бути свідомими громадянами та дотримуватись правил рибальства, не несучи шкоди навколишньому середовищу так і меліоративній системі одного з найулюбленіших місць відпочинку лучан та гостей міста.

   

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити