image
 |  2 25 Січня 2019 | 15:22

У Луцьку дві державні установи просять надати пільгову оренду майна

Майже 8 копійок у місяць просять платити за оренду приміщень комунальної власності Луцькради дві державні установи.

Луцьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області та відділу урядового фельд’єгерського зв’язку Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в місті Луцьку звернулись до постійної комісії комунального майна та приватизиції з проханням надати їм пільги на оренду нежитлових приміщень комунальної власності.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії комунального майна та приватизації.

В.о. начальник відділу управління майном міськради Тарас Тарасюк розповів, що установи звернулися до них з проханням надати пільгу на оренду нежитлових приміщень. Зокрема, управління Пенсійного фонду України Волинської області просить розглянути можливість встановивши для орендаря пільгову річну орендну плату в розмірі однієї гривні на термін до 31.03.2019, оскільки у І кварталі 2019 року фінансування орендаря планується в межах Тимчасового розпису доходів та видатків Луцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області.

Читайте також: У Луцьку на дотримання санітарних норм перевірять школи та садочки

Таким чином, заявники управління пенсійного фонду у Луцьку просять надати їм в оренду приміщення відповідно на пр-ті Президента Грушевського, 1, загальною площею 575,7 кв. м. та вул. Кривий Вал, 32, загальною площею 447,0 кв. м. по 8, 33 копійки за один місяць з одного приміщення. Пояснюючи це тим, що не передбачили відповідні витрати в своєму бюджеті, натомість обіцяють підписати новий договір оренди з 1 квітня 2019 року.

Схожа ситуація з відділом урядового фельд’єгерського зв’язку Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в місті Луцьку просить надати пільгу на оренду нежитлового приміщення загальною площею 195,0 кв. м., що на пр-ті Відродження, 2 до на вартістю 1 гривня у рік термін до 28.02.2021 року.

Читайте також: У Луцьку знесуть комуністичний обеліск на меморіалі «Вічна Слава»

Нагадаємо, що відповідно до нової Методики розрахунку орендної плати (рішення міської ради від 25.07.2018 № 44/32), річна орендна ставка для розміщення органів державної влади, організацій, установ, що фінансуються з державного бюджету, визначена в розмірі 3% від вартості нежитлового приміщення, визначеної експертним шляхом.

Як проінформував в.о. начальник відділу управління майном міськради Тарас Тарасюк, до прикладу приблизна вартість оренди для Луцького об’єднання управління Пенсійного фонду України на пр-ті Президента Грушевського, 1, загальною площею 575,7 кв. м. буде ставити з початку цього року майже 10 тисяч гривень у місяць, а по вул. Кривий Вал, 32, загальною площею 447,0 кв. м. майже 8 тисяч гривень.

Читайте також: В Україні існуватиме два варіанти виплати субсидій

Таким чином, з оренди нежитлових приміщень, що перебувають у комунальній власності Луцькради до міського бюджету буде надходити певна сума коштів.

В свою члени комісії пропонують дані проекти рішення включити в порядок денний 52-сесії, зі змінами напрацьованими під час засідання комісії та розглянути ці проекти рішення депутатам.

Нагадаємо, що управління пенсійного фонду у місті Луцьку попередньо звертались до депутатів міської ради про надання пільгової оренди, однак таке рішення не мало більшості голосів у раді.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити