image
 |  2 17 Березня 2022 | 20:15

У Луцьку працює центр допомоги біженцям, - міський голова

З початком війни, у Луцьку запрацювали відразу кілька центрів допомоги військовослужбовцям, вимушеним переселенцям та іншим категоріям громадян, які її потребують. Центр допомоги біженцям розміщено в Палаці урочистих подій.

Про це повідомив на своїй сторінці Ігор Поліщук. 

Основна увага тут приділяється сім’ям з дітьми, однак не відмовляють й іншим. Його роботу розгорнули, розуміючи, що Луцьк буде і транзитним містом для людей, котрі їхатимуть за кордон і для тих, які тут оселяться.

В центрі працює громадська приймальня, де людей зустрічають та вивчають їхні потреби. Складають списки необхідних речей та надають допомогу. В основному це продукти харчування, одяг, дитяче харчування, засоби гігієни та памперси. Щоденно за допомогою звертається майже півтисячі громадян.

Здебільшого допомагають центру жителі нашої громади та волонтери, які привозять допомогу з інших міст та з-за кордону. Також сюди надходить допомога з центрального пункту збору товарів першої необхідності.

Уся допомога, яка надходить в Луцьку громаду від іноземних партнерів чи від лучан, йде за цільовим призначенням.

На сьогоднішній день ми отримуємо допомогу, але не можемо все одночасно роздати, адже кількість прибулих громадян постійно збільшується. Уся допомога, яку видають, визначається за потребою та чітко обліковується. Заведено відповідні спеціальні акти, де описуються усі контактні дані людини, яка отримує допомогу та зазначається перелік тої допомоги, яка надається. Працівники центру бачать коли, і в якому розмірі надана допомога. Облік ведеться чіткий і за це можна не хвилюватись.

Центр працює щоденно з 8:30 до 18 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки вкотре доставили допомогу у Володимир

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити