image
 |  16 28 Січня 2022 | 07:11

У Луцьку, прикриваючись спортом, хочуть заволодіти футбольним полем?

ГО «ЛФК «Адреналін» на проспекті Соборності, 3д хоче отримати дозвіл на будівництво спортиних споруд для обслуговування футбольного поля площею - 60 на 40 метрів.

У четвер, 20 січня, на комісію земельних відносини прийшли передставники громадської організації «Адреналін», які просять депутатів внести зміни у договорі суборенди спортивного майданчика, а саме дати дозвіл на будівництво капітальних споруд.

Як розповіли представники громадської організації, для проведення спортивних змагань і також для того, аби відповідати стандартам потрібно збудувати капітальні споруди, а саме переодягальні, душові тощо.

На запитання депутатів, де вони нині проводять змагання та чи можна обійтися тимчасовими спорудами, які будуть виконувати функції затребувані для проведення спортивних змагань. Відповідь заявників була категорчина – лише капітальне будівництво, бо громадська організація вкладатиме в це кошти чи шукатиме інвестора.

Ймовірно, прикриваючись благими намірами, розвитком спорту, громадська організація має намір заволодіти земельною ділянкою шляхом будівництва капітальних споруд, які згодом оформлять, як нерухоме майно. Тоді першочергове право викупу земельної ділянки має право власник нерухомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку викуплять землю під кафе, де планували звести багатоповерхівку

З власних джерел «ВолиньUA» відомо, що ГО «ЛФК «Адреналін» вже декілька років протоптала стежки до міської ради з проханням зміни договору оренди із зміною – будівництво. Під таким виглядом, орендарі мають намір звести декілька споруд, аби в майбутньому мати першочерговість на викуп землі. В даному районі міста раніше планували звести багатоповерхівку, наразі цього зробити не вдалось.

Жовтим позначено територію, яку виділено під будівництво багатоквартирного житлового будинку на Молоді. Поряд планують викупити землю під кафе ""Кришталь". Червоним - позначено земельну ділянку, де знаходиться спортивний майданчик.

По сусідству, на Молоді, 10 на зеленій зоні поблизу будинків у 2010 році було відведено ділянку для будівництва багатоквартиного будинку. Нині ж там поряд знаходиться кафе «Кришталь», власники якого планують на  отримати дозвіл від депутатів на право викупу під майном.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити