image
 |  7 23 Червня 2021 | 14:37

У Луцьку прийняли Програму розвитку та збереження зелених насаджень

Депутати Луцької міськради розглянули питання “Про Програму розвитку та збереження зелених насаджень Луцької міської територіальної громади на 2021–2025 роки”.

Метою та завданням Програми є повернути місту статус найбільш «зеленого» та дружнього до довкілля міста.

В проєкті Програми представлено чотири основних напрями:

1. Збереження зелених насаджень міста.

Важливість цього напрямку полягає в тому, що проведення обліку, створення реєстрів, проведення інвентаризації зелених насаджень та виготовлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки під зеленими насадженнями є основою вивчення рослинного світу, об’єктивного планування будь-яких заходів з догляду та утримання, збереження, моніторингу за їх станом.

2. Догляд та утримання зелених насаджень.

Цей напрямок діяльності в рамках програми сформовано з врахуванням необхідності виконання заходів з поточного догляду за зеленими насадженнями та який вже є на даний час частиною інших цільових програм, зокрема Програми з благоустрою Луцької міської територіальної громади, Програми розвитку та утримання парків та скверів, інших озеленених територій міста Луцька, Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища Луцької міської територіальної громади на 2018-2021 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погуляйко віддав два гектари лісу біля «Білочки» в оренду на 49 років (ВІДЕО)

3. Збільшення кількості зелених насаджень.

Спрямований на реалізацію головної мети програми — збільшити кількість зелених насаджень на території громади, покращити видове різноманіття рослинного світу, зберегти наявні біоресурси.

4. Науково-дослідницький напрямок та культурно-просвітницька діяльність.

Сфера зеленого будівництва на сучасному етапі розвитку міської територіальної громади потребує вагомого наукового підґрунтя. Для її повноцінного розвитку необхідно акумулювати вже проведені наукові дослідження та практики в галузі організації неперервної зеленої зони, підбору видового складу насаджень, архітектурно-ландшафтного проектування та надалі розвивати їх. Тому запропоновано заходи зі створення наукових осередків (ботанічного саду, ботанічних куточків) на базі освітніх закладів та проведення різноманітних навчальних та практичних заходів для спеціалістів галузі та мешканців міста.

Обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить 120 млн грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити