image
 |  4 31 Січня 2019 | 15:03

У Луцьку річка вкрилась кольоровими плямами (ФОТО)

У Луцьку, в річку Сапалаївку зливають нафтопродукти, в результаті чого вода вкрилась кольоровими плямами та має неприємний запах.

Про це написала Ganna Stulska у соцмережі facebook.

"SOS!!! гуляю з Джулькою парку 900-річчя... йдемо вздовж Сапалаївки, потім робимо велике коло і вздовж Сапалаївки повертаємося назад... і тут мені вдаряє в ніс різкий запах нафтопродуктів... дивлюся, а річечка уся вкрита райдужними плямами... пройшли до моста, що на проспекті Відродження, там у річку впадають стоки з двох труб з обох берегів... з тієї труби, що в напрямку до Рівненської витікає чи то солярка, чи машинне масло... а з протилежного в місці стоку утворилася густа піна, ніби туди насипали прального порошку... 

прошу міську владу взяти на контроль ситуацію з систематичним отруєнням річки, оскільки, я вже писала про масовий мор риби, який відбувся більше 2-х років тому...

а природозахисників та екологів прошу дослідити ситуацію та виявити джерела забруднення річки, а також вжити заходів щодо недопущення подібного в майбутньому... адже ця річка це лише окраса нашого міста, а й домівка різних тварин, зокрема, качок, котрих так люблять годувати діти..." - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький замок минулого року відвідало лише 100 тисяч туристів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити