image
 |  4 27 Квітня 2020 | 23:09

Скандальну земельну ділянку в Луцьку намагаються продати під час судових процесів

У Луцьку, поки тривають судові процеси, намагаються продати землю під забудову на Київському майдані.

Про це свідчать оголошення на платформах «ОЛХ» та «dom.ria.com».

Продають 10 соток землі за 179 тисяч доларів. Цільове призначення: проведення будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями.

 

Нагадаємо, що з будівництвом довкола цієї ділянки точаться скандали ще з 2012 року.

У Луцьку підприємець Терпелюк хотів збудувати у 2012 році на 10 «сотках» поблизу Київського майдану 9-поверховий житловий будинок. Однак тоді проект відправили на доопрацювання. Кілька разів управління архітектури та містобудування Луцької міської ради відмовляло забудовникам. І все тому, аби врахувати всі можливі ризики, адже поруч уже є 15-поверхівка.

Голова ОСББ двох будинків Дубнівська, 15 та Київський Майдан, 6 подав позов на виконавчий комітет Луцької міської ради до Волинського окружного адміністративного суду.

Справа стосується рішення виконкомітету від 7 березня 2019 року про затвердження коригування проекту ДПТ житлового кварталу між вулицями Рівненська та Дубнівська. Тут за проектом — будівництво трьох багатоквартирних будинків і відповідної інфраструктури та торгового центру.

Однак затверджене виконкомом рішення не відповідає Генеральному плану забудови Луцька, пише позивач.

У позові також вказано, що коригування проекту детального плану території містить порушення санітарних правил та будівельних норм. Із них:

• відсутність майданчиків для збирання побутових відходів та вигулу домашніх тварин;

• недостатня відстань від дитячих майданчиків до стоянок автомобілів;

• відсутній проїзд для пожежних авто шириною 3,5 м навколо багатоповерхового будинку на відстані щонайменше 5 м від його зовнішніх стін;

• відсутній майданчик для розвороту пожежної техніки у кінці тупикового проїзду біля торгово-офісних приміщень розміром щонайменше 10 на 12 м;

• 10-поверховий будинок розміщено з порушенням санітарно-захисної зони АЗС: проектна відстань – 40 м; мінімально необхідна – 50 м.

Тож на цих підставах, що вказані у позовній заяві, Володимир Монархович просить визнати протиправним та скасувати рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 7 березня 2019 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити