image
 |  2 8 Липня 2021 | 19:56

У Луцьку тестують установки для озонування повітря на каналізаційно-насосних станціях (ВІДЕО)

У Луцьку на двох каналізаційно-насосних станціях водоканалу встановили нові установки для очищення повітря від неприємних запахів. Нині системи озонування працюють у тестовому режимі.

Про це розповів «Суспільному» директор підприємства, яке постачає спеціалізоване обладнання в Україну, Сергій Галушко.

Системами з очищення повітря нині вже обладнані чотири найбільші насосні станції обласного центру.

Очищення озоном – найбільш сучасна система очистки повітря у світі, каже Сергій Галушко. Комунальне підприємство «Луцькводоканал» першим в Україні запровадило її в своїй роботі.

Спершу систему озонування встановили на найбільшу у Луцьку каналізаційно-насосну станцію № 2 в районі вулиці Набережної. Вона обслуговує пів міста: райони ЛПЗ, старе місто вулиці Львівську, Володимирську та Ковельську.

«Цей генератор обробляє повітря, яке ми забираємо з зовнішнього середовища. Після переробки цього повітря отримуємо на виході суміш кисню і озону», – розповідає заступниця начальника каналізаційно-насосної станції № 2 Тетяна Сацюк.

З її слів, серед переваг установки – те, що вона працює автоматично на основі інформації про стан повітря, яка постійно оновлюється, не потребує цілодобового обслуговування персоналом, за рахунок онлайн доступу до керування.

Заступниця начальника цеху пояснює: стічна вода містить багато біофлори, яка і є причиною неприємних запахів. Озон цю мікрофлору частково знищує.

Суспільне поспілкувалося з жителями прилеглих до каналізаційно-насосної станції будинків і розпитало чи зник після встановлення установки з озонування неприємний запах.

Директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк каже, неприємний запах може бути відчутним на час короткострокового вимкнення генератора для проведення технічного обслуговування КНС.

З його слів, встановлення сучасних систем озонування на двох каналізаційно-насосних станціях Луцька цього року відбулось за гроші комунального підприємства «Луцькводоканал». Вартість однієї установки – орієнтовно 800 тис. грн. Усього витратили 1,6 млн грн директор підприємства Віктор Гуменюк каже, на решті менших насосних станцій Луцька системи встановлювати не будуть через недоцільність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смог, пил і тирса заважають працювати: у Луцьку – конфлікт між підприємцями (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити