image
 |  27 7 Жовтня 2020 | 13:01

У Луцьку узаконили розташування церкви у парку 900-річчя

Луцькрада надала у постійне користування земельну ділянку в парку 900-річчя Свято-Дмитрівській громаді Української Автокефальної Церкви.

Про це стало відомо під час сесії Луцької міської ради.

Мова йде про виділення 72 соток землі у парку 900-річчя для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій на вулиці Гетьмана Мазепи, 38 для Свято-Дмитрівської громади Української Автокефальної Церкви.

Один із депутатів Луцькради виступив за те, що потрібно надати землю релігійній громаді, адже до нех ходить близько тисячі прихожан.

По результатам голосування, більшість депутатів проголосували - "ЗА".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку збудують нову церку на Львівській

Нагадаємо, що у 2019 році депутати надали дозвіл на будівництво церкви у парку 900-річчя.

До 2018 року дане приміщення площею 66,3 кв. м. було надано в оренду релігійній громаді комунальним підприємством «Парки та сквери м. Луцька». Таким чином замість розвитку паркової інфраструктури місто отримало новий релігійний храм в місці відпочинку.

До слова, сьогодні, 7 жовтня, депутати Луцькради погодили місце будівництва нового релігійного храму в районі Львівської на приватній земельній ділянці. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити