image
 |  340 18 Травня 2024 | 20:21

У Луцьку вивіз сміття подорожчав до півсотні

З 1 червня вивіз сміття для лучан, які живуть у багатоквартирних будинках вартуватиме 55,26 гривні на одну приписану людину, у приватних оселях вартість зросте до 56,57 гривні з людини.

Відповідне рішення затвердили на виконкомі Луцької міської ради 15 травня, - пише ВСН.

Суспільне поцікавилося в інших найбільших міських територіальних громадах області про вартість вивозу сміття.

Ковель

У Ковелі на одного мешканця багатоквартирного та одноквартирного будинків послуга «вивіз сміття» вартує 18 гривень 83 копійки, розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлев. З його слів, підіймати тариф не планують.

Нововолинськ

У Нововолинську для мешканців багатоквартирних будинків тариф складає – 17 гривень 32 копійки, для мешканців приватних будинків – 20 гривень 23 копійки, сказав виробничий управління комунального господарства Нововолинської міської ради Олег Голян.

Володимир

Жителі Володимирської громади в місяць на одну особу за вивезення сміття сплачують 14 гривень 93 копійки, розповіла начальниця відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій Оксана Виваль. За її словами, переглядати розмір тарифу будуть найближчим часом.

Нагадаємо, востаннє вивезення твердих побутових відходів у Луцьку здорожчало 1 серпня 2023 року. Тоді вартість послуги зросла в середньому на 3 гривні 50 копійок для усіх категорій населення.

Перед цим тариф на вивезення сміття у Луцьку збільшувався в січні 2023 року. Також у платіжках тоді додалась плата за абонентське обслуговування, якої раніше в місті не запроваджували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині підприємці "забивають" сміттєві баки картоном

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити