image
 |  2 20 Лютого 2021 | 09:18

У Луцьку вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

20 лютого вшановують українців, які віддали своє життя за країну під час Революції Гідності. Зокрема, серед Героїв, які поклали своє життя свободу України та гідність її народу є й волиняни, а саме: Василь Мойсей, Юрій Сидорчук, Іван Тарасюк, Едуард Гриневич, Сергій Байдовський, Олександр Бадера та Віктор Хомяк.

Про це повідомляє «Вісник»..

Помолитися за загиблих та покласти квіти до фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» та до пам’ятника «Волинські Герої Небесної Сотні» що на Меморіальному комплексі «Вічна слава», долучилися депутати та представники виконавчих органів Луцької міської ради та обласної влади, учасники Революції Гідності та АТО/ООС, родини загиблих Героїв, духовенство, волонтери та небайдужі волиняни.

«Хай пам’ять про загиблих Героїв згуртує нас, дасть силу, мудрість та наснагу для зміцнення власної держави на власній землі, – зазначила ведуча заходу. – Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму».

Захід розпочався із громадської панахиди за участю духовенства. Потому лучани вшанували пам’ять загиблих, поклавши квіти до пам’ятного фотостенду.

Захід продовжився біля пам’ятного знаку «Волинські Герої Небесної Сотні» на меморіальному комплексі «Вічна Слава». Тут відбулась друга частина громадської панахиди та покладання квітів.

20 лютого в Україні Указом Президента встановлено День Героїв Небесної Сотні. В цей день вшановують українців, які віддали своє життя за країну під час Революції Гідності. Ці люди загинули у боротьбі за демократичні цінності під час революційних подій. Зима 2013-2014 років стала найкривавішою в історії незалежної України. Сотні людей отримали поранення різного ступеня важкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 лютого. Цей день в історії: День Героїв Небесної Сотні. Втоpгнення військ PФ до Кpиму

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити