image
 |  9 3 Липня 2019 | 23:45

У Луцьку з 1 липня подорожчало оформлення біометричних паспортів

З 1 липня подорожчало оформлення біометричних паспортів. Як розповіла директорка Луцького ЦНАПу Лариса Карп’як. Чи знають волиняни про зростання ціни на виготовлення документів як реагують на це - дізнавалися наші кореспонденти.

Про це пише UA:Волинь.

Ольга Мельничук подала документи на оформлення паспорта у зв’язку зі зміною прізвища, за цю послугу, каже, заплатила 471 гривню.

Ольга Мельничук, змінює паспорт: «Я щойно це відчула, що збільшилося, ну, але, просто нікуди не дінешся. Було дешевше, наскільки я пам’ятаю, було 360 гривень до 1 липня, але це за терміновість протягом 10 днів. Зараз сплатила 471 гривню, на 120 гривень подорожчало орієнтовно».

Людмила, змінює паспорт: «Не приємно, що збільшилася ціна, але що у нас зараз не збільшується».

Вирішила виготовити закордонний паспорт лучанка Вікторія Кузьмич. Розповідає: планує відпочити за кордоном. Про подорожчання виготовлення документу не знала.

Вікторія Кузьмич, змінює паспорт: «Діти мене, як то кажуть, підштовхують, думаю, це буде їхня ініціатива».

Дитячі закордонні паспорти оформляє Оксана Шевчук. 

Оксана Шевчук, виготовляє закордонні паспорти для дітей: «Тільки йдемо подавати документи, будемо дивитися чи терміновий чи ні, ще ми тільки перший раз. З метою відпочинку, також є спортсмени у нас, також будуть їздити по світу».

Станом на сьогодні документи на виготовлення паспортів подало майже 80 людей.

Лариса Карп’як, директорка Луцького ЦНАПу: «Зараз терміновий паспорт, який виготовляється за сім робочих днів вартує 1034 гривні, був 810. Не терміновий паспорт, який виготовляється за 20 робочих днів на сьогодні вартує 682 гривні. В нас є можливість онлайн-запису, через мережу інтернет, є можливість прийти і взяти талончик на два тижні вперед і кожен ранок ми на момент відкриття роздаємо в живу чергу ще певну кількість талонів. Наприклад, вівторок 120 талонів видається і 30 попередній запис розбирають».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити