image
 |  5 24 Листопада 2022 | 17:21

У Луцьку затримали водія, який вкотре сів п'яним за кермо

22 листопада, напередодні комендантської години, патрульним надійшло повідомлення від небайдужих громадян. Вони повідомили, що виявили водія, який керував транспортним засобом у стані сп’яніння. Громадяни його затримали та чекають на екіпаж патрульної поліції.

Про це інформує пресслужба патрульних.

Негайно прибувши на місце події, інспектори встановили, що за кермом перебував 30-річний водій. Останній, вже був нещодавно позбавлений права керування судом, через керування транспортним засобом в стані сп’яніння. 

Керманич від проходження огляду на стан сп’яніння ̶ відмовився.

Інспектори склали на правопорушника протокол за ч. 2 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння, повторно протягом року) та винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування) КУпАП.

Нагадуємо, що відповідальність за керування у стані сп’яніння становить:

✔️за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані сп'яніння або відмова від проходження огляду) КУпАП — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на рік.

✔️за ч. 2 ст. 130 (Повторне протягом року керування у стані сп’яніння) КУпАП — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням авто чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням авто чи без такого.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити