image
 |  185 5 Вересня 2024 | 09:56

У Луцьку займуться відновленням популяції сов-сипух

На території Волинської області та зокрема Луцької міської територіальної громади триває реалізація проєкту “Сприяння збереженню гніздової популяції сипухи в Україні”.

Про це інформують у відділі екології Луцької міської ради, - пише ВолиньUA.

Проєкт впроваджує ГО “Українське товариство охорони птахів” за фінансової підтримки партнера Товариства, німецької природоохоронної недержавної організації NABU (Союз охорони природи та біорізноманіття Німеччини). На території Луцької громади проєкт впроваджується за сприяння Луцької міської ради, відділу екології.

З метою обговорення співпраці в рамках проєкту відбулась зустріч керівника відділу екології Оксани Лисак з науковцем орнітологом, заступником директора з наукової роботи НПП “Прип’ять-Стохід”, членом ГО “Українське товариство охорони птахів” Михайлом Хіміним.

В Україні зустрічається 13 видів сов. Одна з найбільш рідкісних — сипуха. Внесена до Червоної книги України (2009) з природоохоронним статусом “зникаючий”.

Основна мета проєкту — сприяння відновленню чисельності сипухи в Україні та розширення гніздування популяції сови на територіях західних і південних областей країни.

Основні завдання проєкту — виготовити та встановити на територіях Волинської, Львівської та Одеської областей штучні гніздові скриньки для сипухи задля приваблення птаха і забезпечення можливості гніздитися. А також організація моніторингу за совою з метою дослідження чисельності популяції.

Читайте також: Віддав життя за Україну Герой з Луцька Олександр Матвійчук

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити