image
 |  7 25 Січня 2019 | 12:16

У Луцьку знесуть комуністичний обеліск на меморіалі «Вічна Слава»

У Луцьку планують провести інвентаризацію усіх об'єктів на меморіалі «Вічна Слава» та знести обеліск у центрі комплексу.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Пропозицію щодо обстеження меморіалу «Вічна Слава» озвучив під час засідання постійної комісії з питань законності Луцької міськради голова осередку Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса Олександр Жук.

Депутатів просять визначити замовника та джерела фінансування реконструкції меморіалу «Вічна Слава» та провести інвентаризацію місць поховань та встановлених пам’ятних знаків, обстежити технічний стан монументів, комунікацій. У рамках цього пропонується знести обеліск слави.

"Меморіал слави у Луцьку є таким собі дивним сюрреалістичним центром, де переплітаються різні історичні епохи. Там є поховані герої Небесної Сотні і бійці російсько-української війни. Там також є рештки солдат червоної армії. Але разом з цим всім на меморіалі досі присутня комуністична радянська імперська символіка. Як ніби у нас не існує закону "Про декомунізацію". Вважаю, що з цим пора закінчувати. Не потрібно сповідувати подвійні стандарти. Якщо Україна хоче стати європейською країною, їй потрібно прибрати комуністичні символи і перестати сприймати історію з точки зору комуністично-московських міфів. В рамках цього доцільно ставити питання про знесення обеліску на Меморіалі слави та проведення інших робіт", - зауважив голова постійної комісії з питань законності, голова фракції ВО "Свобода" Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку збирають архівні дані щодо змін меж міста

Доля Меморіалу буде визначатися під час чергової сесії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити