image
 |  5 19 Квітня 2021 | 11:13

У Мар’янівській громаді затвердили програму розвитку сільського господарства

Рішенням сесії Мар’янівської селищної ради від 24 березня 2021 року № 7/3 затверджено комплексну програму розвитку сільського господарства Мар’янівської селищної ради на 2021-2023 роки та Порядок надання та використання коштів.

Про це інформують на сайті Мар’янівської селищної ради.

Програмою передбачено надання дотацій за такими напрямками:

- власникам ОСГ, які отримують три і більше корів;

- за отримання телиць та нетелів в ОСГ до 2-річного віку;

- корінне покращення пасовищ.

ДОКУМЕНТИ, ЗАЗНАЧЕНІ НИЖЧЕ, ПРИЙМАЮТЬСЯ В 1 ТА 3 СЕРЕДУ МІСЯЦЯ В ПРИМІЩЕННІ МАР’ЯНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ, ВІДПОВІДАЛЬНА ОСОБА – ПАВЛІК ЄВГЕНІЯ СЕРГІЇВНА (тел. 0974473092)

Дотація власникам ОСГ, які утримують три і більше корів

Бюджетні кошти на дотацію власникам ОСГ, які утримують три і більше корів спрямовуються на виплату дотації за наявне поголів’я корів та на погашення кредиторської заборгованості у разі виникнення такої на кінець бюджетного року у наступному бюджетному році. Розмір дотації визначається з розрахунку до 150 грн на одну наявну корову.

Для отримання дотації власник ОСГ подає відповідній комісії наступні документи:

- заявку про виплату дотації;

- зобов’язання про не зменшення поголів’я корів станом на 1 січня наступного року без умотивованих висновків ветеринарного лікаря;

- копії паспорта власника ОСГ та довідки про присвоєння ідентифікаційного коду фізичній особі (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний орган Державної фіскальної служби - копію відмітки у паспорті);

- витяг з Єдиного державного реєстру тварин, що підтверджує наявність корів в господарствах фізичних осіб;

- копію довідки про відкриття рахунку в банку.

Субвенція на дотацію за утримання телиць та нетелів в особистих селянських господарствах до 2-річного віку

Дотація за утримання телиць та нетелів в особистих селянських господарствах, які народилися в результаті штучного осіменіння, вирощені і утримувались в цьому господарстві до 2-річного віку (вік від 18 до 24 місяців) (далі – за утримання телиць, нетелів) та на погашення кредиторської заборгованості у разі виникнення такої на кінець бюджетного року у наступному бюджетному році. Дотація надається в розмірі до 1000 гривень за утримання 1 голови телиці/нетеля.

Дотація надається одноразово при умові, що тварини після одержання дотації будуть утримуватись в господарстві протягом 2-х років.

Для отримання дотації за утримання телиць та нетелів одержувачі коштів подають відповідній комісії такі документи:

- заявку на отримання дотації;

- копію довідки про відкриття рахунку в банку;

- копії паспортів і ветеринарних карток худоби;

- копії паспорта власника тварини та довідки про присвоєння йому ідентифікаційного номера (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це у відповідний орган Державної фіскальної служби і мають відмітку в паспорті);

- витяг з Єдиного державного реєстру тварин, що підтверджує наявність телиці, нетеля в господарствах фізичних осіб;

- копію довідки про проведене штучне осіменіння, виданої підприємством, яке надало таку послугу;

- розписку про повну юридичну та фінансову відповідальність за достовірність поданих документів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити