image
 |  223 25 Червня 2024 | 21:43

У місті на Волині карантин через нашестя метеликів

У зв’язку з виявленням на території Ковеля американського білого метелика триває карантинний режим в межах міста, загальною площею 4730 га.

Про це інформують на сайті міської ради.

Комунальними підприємствами міста вживаються невідкладні заходи відповідно до розпоряджень голови Ковельської РДА та міського голови.

Згідно з рекомендаціями відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби в області, виявлені гнізда, а іноді і яйцекладки, необхідно зрізувати і спалювати разом з гусеницями.

Для вдалого знищення цього небезпечного шкідника громадянам та суб’єктам господарювання усіх форм власності необхідно регулярно обстежувати зелені насадження на власних територіях, ретельно оглядаючи крону дерева, особливо в 1-й декаді червня та у 2-й декаді серпня, коли з’являються перші павутинні гнізда гусениць I і II поколінь.

Особливу увагу потрібно звернути на шовковицю і клен ясенелистий, що ростуть на території або у межах саду, де зазвичай оселяється цей шкідник.

Довідково: американський білий метелик — це агресивний шкідник, що пошкоджує понад 250 видів плодових, декоративних, лісових дерев, особливо полюбляє шовковицю, клен, волоський горіх. Основна ознака пошкодження – наявність на деревах павутинних гнізд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни можуть повідомити про загибель бджіл у профільне міністерство

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити