image
 |  385 8 Серпня 2024 | 19:12

У Нововолинську боржниця сплатила 30 тисяч гривень після блокування рахунку

Жінка, яка роками не платила за водопостачання та каналізацію, була змушена сплатити 30 тисяч гривень після того, як їй заблокували банківський рахунок.

Про це інформує КП "Нововолинськводоканал" НМР, - пише ВолиньUA.

На питання про те, чому вона так довго не оплачувала послуги, жінка не відповіла. Вона сподівалася уникнути відключення водопостачання, проте її наздогнало рішення Державної виконавчої служби про арешт рахунку.

КП «Нововолинськводоканал» не лише відключає боржників від водопостачання, але й регулярно подає матеріали до суду. За перші шість місяців 2024 року до суду було подано 381 заяву про видачу судового наказу на стягнення майже 5 мільйонів гривень заборгованості.

Варто зазначити, що якщо справа дійде до суду, боржник сплачує не лише суму боргу, а й судові витрати, що значно збільшує загальну суму виплат. Судові засідання про стягнення боргів за комунальні послуги проводяться за спрощеною процедурою, і присутність боржника на засіданні не є обов’язковою.

Комунальні борги можуть стати причиною відмови у виїзді за кордон. Державний виконавець має право обмежити боржника у користуванні майном або накласти арешт на будь-який тип банківського рахунку. Крім того, може бути стягнуто 20% від доходів громадянина, включаючи заробітну плату чи пенсію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарні в Нововолинську юній пацієнтці видалили пухлину яєчника

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити