image
 |  194 18 Вересня 2024 | 20:41

У Нововолинську відкривається простір для дітей із особливими освітніми потребами

У Нововолинській громаді відкривається простір для дітей із особливими освітніми потребами, де батьки зможуть залишати дітей на кілька годин.

Про це пише Культура / Нововолинськ, - передає ВолиньUA.

У Нововолинській публічній бібліотеці облаштовано приміщення для навчання, творчості та індивідуальних занять, всі кімнати адаптовані для зручного доступу.

Простір створено завдяки фінансовій підтримці Міністерства міжнародних справ Канади в рамках проєкту "Забезпечення розширення економічних прав та можливостей жінок для відновлення та розвитку (SEED)" за участі організації ACTED. Бібліотека є партнером у реалізації цього проєкту, надаючи ресурси та підтримку для комфортного середовища для дітей з особливими освітніми потребами.

Днями в.о. директора Нововолинської публічної бібліотеки Аліна Решешук провела консультації з кураторкою проєкту Оленою Зікєєвою, обговорюючи діяльність нового простору. 13 вересня відбулася зустріч із фахівцями міських установ, які займаються підтримкою таких дітей: Служби у справах дітей, Центру соціальних служб, Інклюзивного ресурсного центру, спеціалізованих шкіл та інших організацій.

Цей простір допоможе жінкам знайти роботу, зайнятися самозайнятістю, подбати про своє здоров'я або присвятити час саморозвитку. Для дітей будуть доступні:

Погодинний денний догляд (з 8:00 до 20:00) за попередньою реєстрацією;

Навчальні програми;

Розвивальні матеріали;

Психологічні консультації;

Логопедичні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську відбудуться аукціони з продажу права власності та оренди земельних ділянок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити