image
 |  11 21 Листопада 2017 | 10:03

У Нововолинську запроваджують патронат над дітьми за гроші

У Нововолинську одні з перших на Волині запроваджують патронат над дитиною на платній основі.

Про це йшлося 17 листопада 2017 року на засіданні міждисциплінарної команди у Нововолинській міській раді.

У засіданні взяли участь провідний фахівець із соціальної роботи Волинського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Жабченко, яка відзначила важливість впровадження послуги патронату в Нововолинську.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський зауважив, що у місті діє 4 прийомні сім’ї та дитячий будинок сімейного типу з довготривалим перебуванням дітей, а патронат – дасть можливість дітям та їх сім’ям, що опинилися у складних життєвих обставинах, подолати складнощі та повернутися до родини.

Директор Нововолинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лілія Бойко представила кандидата у патронатні вихователі та її добровільного помічника. Усі присутні отримали вичерпну інформацію про організаційні аспекти запровадження послуги.

Патронат над дитиною – комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, та визначення форми її влаштування.

«Якщо Ви сім’я, яка має позитивний досвід виховання власних дітей, проживаєте в Нововолинську, маєте власну житлову площу, маєте вищу освіту й небайдужі до долі дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, звертайтеся за інформацією, як тимчасово підтримати дитину на платній основі», – зазначають організатори.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити