image
 |  13 14 Лютого 2024 | 08:28

У першій декаді лютого на Волині кількість опадів перевищила норму на 300%

У першій декаді лютого на Волині кількість опадів перевищила норму на 225-377%.

Про це повідомили у Волинському обласному центрі з гідрометеорології, - пише ВолиньUA.

Перша декада лютого характеризувалась підвищеним температурним режимом, посиленням вітру та значними опадами у вигляді дощу, снігу та мокрого снігу. Такі умови формувались під впливом Середземноморських циклонів.

Середня температура повітря перевищувала норму на 5-6°С і становила 3-4℃ тепла.

Опади випадали впродовж 6-8 днів декади. Кількість їх в більшості районів області знаходилась в межах 27-38 мм і становила 225-377 % декадної норми.

Сніговий покрив на спостережних польових ділянках з озиминою, який утворився на полях області 9 лютого внаслідок підвищеного температурного режиму та випадання опадів у вигляді дощу на останній день декади, значно зменшився і залягав висотою 1-4 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За розбитий у центрі Луцька відомий «Запорожець» чоловік отримав штраф 850 гривень

Протягом декади в більшості районів ґрунт був талий.

Впродовж декади зимуючі культури перебували у стані не глибокого зимового спокою. В середині декади озимі культури та багаторічні трави відновлювали вегетацію. Спостерігався повільний ріст і розвиток.

В цілому перезимівля озимих культур та багаторічних трав відбувалася при задовільних агрометеорологічних умовах. Загрозливих явищ не спостерігалося.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити