image
 |  7 9 Серпня 2023 | 14:18

У Підмосков'ї прогримів вибух на військовому заводі

У російському Підмосков'ї стався вибух на оптико-механічному заводі, який виробляє приціли, прилади нічного бачення та ін.

Про це повідомляє РИА Новости, ТАСС, російський Інтерфакс із посиланням на екстрені служби та місцеву владу, Telegram-канал Baza.

Вибух пролунав на заводі в Сергієвому Посаді. Там оголошено "тотальну евакуацію", на місце прибули силовики і голова округу.

Російські ЗМІ повідомляють, що вибух стався нібито на "складі з піротехнікою", що є "щонайменше 22 поранених" і "під завалами можуть перебувати люди". На місце приїхало більше десятка машин швидкої допомоги.

Довідково: Це одне з найстаріших підприємств оптичної галузі в РФ. Завод виробляє, зокрема, оптичні авіаційні приціли, теплопеленгатори, головки самонаведення, станції лазерного виявлення, спостережні прилади, а також прилади нічного бачення, біноклі та ін.

Влітку минулого року на цьому заводі сталася потежна пожежа. Повідомлялось, що палали складські приміщення.

Оновлено о 11:34: Екстрені служби у коментарі ТАСС запевняють, що причиною вибуху нібито був "людський фактор". Зруйновано склад на площі 1,6 тис. кв. метрів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити