image
 |  14 2 Червня 2021 | 09:36

У Польщі та Литві побудували віртуальні «портали» між містами (ВІДЕО)

Інженери з центру творчості та інновацій Вільнюського технічного університету створили в литовському Вільнюсі та польському Любліні «портали», через які жителям міст у прямому етері видно життя один одного.

Про це повідомляють «Букви» з посиланням на американське видання The Verge.

Проєкт з великим круглим екраном і камерами розроблявся протягом 5 років – ним займалися дизайнери та співробітники Центру творчості та інновацій Вільнюського технічного університету Гедиміна.

Розробники вважають, що «портали» – своєрідний цифровий міст, що з’єднує Вільнюс та Люблін. Творці планують встановлювати подібні споруди по всьому світу.

За словами одного з інженерів, Бенедіктаса Гіліса, вони спеціально обрали мінімалістичний дизайн у вигляді кола, оскільки це добре відомий і впізнаваний науково-фантастичний символ.

Проєкт має на меті привернути увагу спільноти й заохотити громадський рух до соціальних експериментів, несподіваних реакцій, а у довгостроковій перспективі – до єдності різних культур та їхніх народів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меч у камені – не легенда, а дійсність! (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити