image
 |  13 3 Березня 2018 | 06:44

У Польщі заявили про право на 850 мільярдів доларів репарацій від Німеччини

Польща має право вимагати компенсацію від Німеччини в розмірі 850 мільярдів доларів за знищене майно і людей, убитих під час Другої світової війни.
Про це 03 беpезня 2018 року повідомляє сайт «ІНФОРМАТОР».
Про це в п’ятницю, 2 березня, заявив глава парламентського комітету з репарацій, депутат від польської партії «Право і Справедливість» Аркадіуш Мулярчик, – передає Reuters.
Ми говоримо про дуже великі, але виправдані суми за військові злочини, за зруйновані міста, втрачений демографічний потенціал нашої країни, – сказав Мулярчик.

Однак, за його словами, сума репарацій може бути переглянута після аналізу, результати якого стануть відомі наприкінці року.
Політик нагадав, що Польща, перебуваючи у складі СРСР більше 40 років після війни, так і не отримала військових репарацій від Німеччини.
Відзначається, що минулого року німецькі парламентські експерти з правових питань заявили, що Варшава не має права вимагати репарацій. На думку аналітиків, питання репарацій може призвести до загострення відносин між двома урядами, оскільки Німеччина є найбільшим торговельним партнером Польщі, а Польща отримує найбільшу допомогу від ЄС.
Нагадаємо, Бюро юридичного аналізу польського Сейму опублікувало висновок, згідно з яким Польща має законні підстави вимагати військових репарацій від Німеччини.
На початку серпня депутат від ПіС Аркадіуш Мулярчик зареєстрував у Бюро запит, чи може Польща, відповідно до норм міжнародного права, вимагати від Німеччини компенсації за втрати, отримані в результаті німецької агресії часів Другої світової війни.
В аналізі експертів сказано, що Польща під час Другої світової війни зазнала найбільших людських та ресурсних втрат серед усіх європейських країн, якщо брати до уваги загальну кількість населення і національний добробут країн Європи.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава МЗС Польщі вимагатиме від Німеччини репарацій у сумі трильйона доларів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити