image
 |  157 2 Червня 2024 | 17:54

У Празі російськомовні іноземці напали на українських волонтерів

На Староміській площі Праги напередодні, 1 червня, російськомовні іноземці напали на волонтерів ініціативи Prague Maidan, які збирали гроші на підтримку України.

Про це повідомила Європейська правда, пише ВолиньЮА. 

У суботу в соцмережах один із волонтерів Prague Maidan виклав відео, на якому група чоловіків і жінок, які розмовляли російською мовою, збиралася напасти на них. У певний момент чоловік на відео каже німецькою мовою з російським акцентом, що він німець.

Учасники бійки кричать один на одного російською та українською мовами і б'ються парасолькою. Зрештою, стенд Prague Ukraine зазнає пошкоджень.

Одна з українських активісток опублікувала у X (Twitter) фото закривавленої руки після бійки. За її словами, російськомовні жінки вдарили по голові чеську жінку, а інший російськомовний чоловік сказав хлопцеві, "як добре Росія вбиває нас".

Поліція Праги підтвердила, що прибула напередодні на Староміську площу через конфлікт між "двома групами іноземців".

"Кримінальні слідчі з'ясовують усі обставини інциденту. Вони з'ясовують, що сталося на місці події. Ніхто не був обмежений в особистій свободі і не був затриманий", – повідомила речниця поліції Єва Кропачова.

Минулого року, нагадаємо, чеська поліція почала розслідування нападу на чоловіка в столичному районі Прага 1, який став жертвою нібито тому, що його сплутали з українцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині солдат поїхав на ніч до дівчини: його звинуватили в дезертирстві

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити