image
 |  0 27 Жовтня 2023 | 11:22

У рф – значні втрати під Авдіївкою, ЗСУ стримують наступ, - Кібрі

Координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі в четвер зазначив, що ЗСУ тримають оборону від російського наступу в районах Авдіївки, Лиману та Куп'янська.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Кірбі на брифінгу в Білому домі.

Американський посадовець зазначив, що наступ РФ здійснюється на кількох напрямках, зокрема в районах Авдіївки, Лиману та Куп'янська, й не був несподіванкою, оскільки США спостерігали зосередження російських сил у районі. Водночас Збройні Сили, зокрема й завдяки американській допомозі, "змогли втриматися і тримають оборону".

"З 11 жовтня Росія зазнала значних втрат під час спроби наступу, зокрема щонайменше 125 одиниць бронетехніки навколо Авдіївки та військового обладнання на більш як батальйон", – зазначив Кірбі.

Він застеріг, що Росія, ймовірно, продовжить спробу наступу в районі Авдіївки та "може досягти певних тактичних успіхів" у найближчі місяці. Але здійснюється це за рахунок "тисяч" російських військових, яких кидають у бій без належної підготовки й із низьким бойовим духом.

"У нас є інформація, що російські військові фактично страчували солдатів, які відмовлялися виконувати накази. Ми також маємо інформацію про те, що російські командири погрожують розстрілювати цілі підрозділи, якщо ті намагатимуться відступати під вогнем української артилерії", – додав представник Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черговий скандал ЗЕ-команди: Дружина заступника голови Нацполіції Тишлека має російський паспорт

На думку Кірбі, наступ росіян під Авдіївкою – це чергове "витверезувальне нагадування" про те, що президент Росії Владімір Путін не відмовляється від намірів захопити всю Україну, саме тому для США й союзників важливо продовжувати підтримку Києва.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити