image
 |  13 11 Травня 2021 | 11:04

У російській Казані трапилися стрілянина і вибух у школі: є жертви (ФОТО, ВІДЕО)

У Казані (Росія) вранці 11 травня невідомі відкрили стрілянину в будівлі школи на вулиці Джаудат Файзі, там також прогримів вибух. Попередньо, 12 осіб загинули, є багато поранених.

Інцидент трапився в гімназії №175, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на екстрені служби. РИА Новости зазначили, що за підозрою в стрільбі правоохоронці затримали одного зі школярів, - пише Оглядач.

"За деякими даними, діти змушені вистрибувати з вікон, до двору збіглися батьки і місцеві жителі. Батьки повідомляють, що в будівлю школи увірвалися двоє чоловіків із автоматом і відкрили стрілянину, одразу після цього було чути вибух", – йдеться в повідомленні.

На кадрах, які зняли очевидці НП із довколишніх будинків, видно, як діти тікають із гімназії, після пострілів двоє учнів вистрибують із верхніх поверхів будівлі.

Зазначається, що до місця НП стягнули силовиків і екстрені служби, там чергували карети швидкої допомоги. Дорогу в бік вулиці Файзі повністю перекрили, дітей із гімназії евакуювали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодик у знаці Тельця 11 травня відкриє шлях достатку та гармонії

Спершу повідомлялося про шість жертв, але пізніше кількість загиблих збільшилася до 12. Серед них вчитель та школярі. Вогнепальні поранення отримали більше 10 осіб, із них чотирьох було госпіталізовано в реанімацію.

Після стрілянини в казанській школі заходи безпеки посилили в усіх навчальних закладах міста.

Пізніше в мережі з'явилися відео затримання підозрюваного в стрілянині учня гімназії. Зазначається, що стрільців було двоє, одного звати Ільназ Галявієв, йому 19 років.

За інформацією російських ЗМІ, він зайшов до гімназії і застрелив щонайменше дев'ятьх осіб – сімох восьмикласників, охоронця і прибиральницю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити