image
 |  85 17 Листопада 2023 | 19:46

У російському полоні перебувають понад 4 тисячі українців

Станом на 17 листопада відомо про 4337 українських військовослужбовців та цивільних, які перебувають у російському полоні.

Про це повідомили у пресслужбі міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася міжвідомча нарада щодо роботи Комісії з питань встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. <...> На сьогодні проведено 8 засідань Комісії. За їх результатами встановлено факт позбавлення волі щодо 4337 осіб (3574 військових та 763 цивільних)”, — йдеться у дописі.

За результатами досліджень дані про полонених вносяться до єдиного державного реєстру. Міністерство заявляє, що виплачує одноразову та щорічну грошову допомогу.

Зазначається, що з початку 2023 року було виплачено 422 млн грн звільненим із полону, а також родичам військовополонених, цивільних заручників та політичних ув'язнених.

Під час висадки в окупованому Криму українських спецпризначенців, що відбувалась 4 жовтня, стався жорстокий бій. У результаті український військовий потрапив у полон до росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвегія готова слідом за Фінляндією закрити кордон із росією

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити