image
 |  4 21 Березня 2019 | 18:19

У СБУ заявили про викриття «найбільшої в історії України» нарколабораторії

Співробітники Головного управління у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ заявляють, що припинили діяльність найбільшої за всю історію України нарколабораторії психотропів.

Про це йдеться у повідомленні від 21 березня на сайті СБУ.

За даними оперативників,організатори виготовлляли та збували наркотики на території України та за кордоном.

Під час проведення санкціонованих обшуків у приватному будинку на столичних "Осокорках" правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення наркотиків, понад 10 кілограмів психотропної речовини альфа PVP, 5 кілограмів мефедрону, понад 5 кілограмів амфетаміну.

В СБУ зазначають, що загальна вартість вилученого за цінами "чорного ринку" складає більше ніж 20 мільйонів гривень.

Водночас у повідомленні столичної прокуратури про ліквідацію нарколабораторії вказана сума – близько 7 млн гривень.

На прохання роз’яснити розбіжність в оцінці речниця прокуратури Києва Надія Максимець сказала УП наступне:

"За цінами "чорного" ринку вартість вилучених речовин та прекурсорів при реалізації оптом становить близько 7 млн гривень. Роздрібна ж ціна вказаних речовин на наркоринку сягає 20 мільйонів гривень".

За даними правоохоронців, реалізація наркотиків здійснювалась через веб-ресурс у прихованій мережі інтернет-з’єднань Darknet.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді готують законопроект про легалізацію марихуани

Наразі затримано трьох учасників наркоугруповання безпосередньо під час вчинення злочину. Усі троє мешканці столиці віком від 25 до 35 років.

Вирішується питання щодо повідомлення зазначеним особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та обрання міри запобіжного заходу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити