image
 |  232 19 Вересня 2024 | 21:33

У селі на Волині - карантин через хвору на сказ тварину

У селі Скиби Ковельського району зафіксували випадок сказу у дикої лисиці. Відтак з 19 вересня там запроваджено карантинні обмеження.

Про це повідомили в Ковельській райдержадміністрації, пише  ВолиньUA. 

Як стало відомо, хвора лисиця контактувала з домашнім котом.

Протиепізоотична комісія ухвалила заборонити проведення виставок, вихід з собаками на поля, лісові масиви, вивезення тварин за межі карантинної зони. Заплановано провести подвірну вакцинацію невакцинованих домашніх тварин у селі Скиби та встановити постійний нагляд за тваринами в даному населеному пункті.

Нагадаємо, на Волині триває осіння кампанія з імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Спеціальні бригади розкидають приманки з вакциною неподалік сіл і біля лісів, де можуть бігати лисиці, які є основним джерелом сказу.

Довідка

Сказ – це вірусне захворювання, яке має найвищий рівень смертності серед усіх інфекційних хвороб для людини. Вірус сказу вражає центральну нервову систему і після появи симптомів без вчасно розпочатого лікування стає невиліковним – 100% хворих людей помирають. Пероральна імунізація – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких тварин проти сказу. Вакцина сприяє створенню імунітету та не викликає захворювання сказу у диких м’ясоїдних тварин, а також безпечна для інших тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 60 російських книжок намагалися ввезти в Україну через "Устилуг"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити