image
 |  288 20 Травня 2024 | 14:48

У селі неподалік Луцька відкрили памʼятні дошки двом загиблим Захисникам (ФОТО)

У Шклині відкрили меморіальні дошки на честь двох загиблих захисників – Михайла Ліщини та Віктора Вороняка. Їх розмістили на фасаді Шклинського ліцею, у якому навчалися військові.

Про це інформують на сайті Городищенської громади, - пише ВолиньUA.

На церемонію відкриття прийшли рідні загиблих воїнів, учні та педагоги ліцею, представники місцевої влади та небайдужі жителі.

Молоді люди відійшли у Вічність надто рано. Михайлу Ліщині було 31, Віктору Вороняку – 23. Їм би тільки жити… На жаль, їхні життя забрала жорстока війна…

Почесне право відкрити пам’ятні знаки воїнам, які виконували обов’язок перед Батьківщиною, надали родинам Героїв.

Михайло Ліщина (позивний «Магніт»), 12.11.1990 р.н., загинув 27 березня 2022 року внаслідок ворожого обстрілу в Миколаївській області (с.Благодатне). Учасник бойових дій.

Указом Президента України №293/2022р. від 02 травня 2022 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

19 лютого 2024 року мама Героя отримала ще одну нагороду сина – Пам’ятну відзнаку «Князівський хрест Героя «Навіки в строю»» (посмертно).

Віктор Вороняк (позивний «Каркарон»), 06.01.1999 р.н., загинув 31 грудня 2022 року внаслідок важких поранень, отриманих у результаті штурму ворожими підрозділами позицій ЗСУ та ворожого артилерійського обстрілу в східній околиці м.Бахмут на Донеччині.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити