image
 |  95 22 Вересня 2024 | 12:36

У серпні на Волині зареєстрували більше 400 електроавтомобілів

У Україні навіть попри відключення світла, продовжують набирати популярність електромобілі.

Лише за серпень в столиці та області були зареєстровані більше, ніж тисяча “електричок”. При цьому мешканці столиці надають перевагу хоч не новим, проте надійним автівкам, - повідомляє Укравтопром. За даними асоціації, у серпні український автопарк поповнили загалом 6400 електромобілів. З них більше тисячі реєстрацій прийшлося на Київщину та столицю.

Йдеться про 90% вживаних автівок, інші 10% – нові. У Києві в серпні зареєстрували 750 автомобілів. У Київській області водії зареєстрували ще 465 “електричок”. Лідером серед усіх моделей є Tesla Model Y, небюджетна, але якісна автівка.

Загалом же рейтинг реєстрації електромобілів виглядає так:– Львівська область – 942 реєстрації;– Київ – 750 реєстрацій;– Київська область – 465 реєстрацій;– Волинь – 429 реєстрацій;– Дніпропетровська область – 422 реєстрації.

Популярними в Україні “електричками” стали Nissan Leaf, Tesla Model 3, Hyundai Kona та Volkswagen е-Golf. Загалом українці купили на 68% більше автівок, ніж у серпні минулого року.

Читайте також: Пропуск осіб і транспорту через "Устилуг - Зосин" тимчасово не працює: що відомо

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити