image
 |  178 26 Липня 2024 | 12:00

У справі вбивства Ірини Фаріон стався витік інформації, - МВС

Правоохоронці будуть відстежувати витік досудової інформації та розголошення даних у справі про вбивство колишнього депутата від "Свободи"  Ірини Фаріон, який стався напередодні і його підхопили деякі ЗМІ.

Про це повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Мар'яна Рева в ефірі телемарафону, пише  "ВолиньUA".

"Однозначно був витік. На жаль, це не перший випадок… Одразу всі намагаються через свої джерела у правоохоронних органах дізнатися якомога більше інформації.Зі свого боку ми завжди стежимо за тим, аби всю інформацію досудового розслідування ізолювати й надавати лише ті дані, які дозволяє слідство. Відстежується витік інформації", підкреслила Рева.

Як зауважила речниця, будь-які дані, розголошені без дозволу органу досудового розслідування, можуть негативно вплинути на судовий процес і на винесення вироку підозрюваній особі.

Зокрема мова йде про персональні дані підозрюваного В'ячеслава Зінченка. 18-річний хлопець станом на 2023 рік грав у дніпровській футбольній команді, що діє при місцевій ДЮСШ, а за місяць до вбивства Фаріон брав участь у турнірі "Пульс" в складі команди "Юніори".

Зі слів Реви, найближчим часом йому будуть обирати запобіжний захід. За даними слідства, підозрюваний приїхав з Дніпра до Львова спеціально, щоб слідкувати за Фаріон.

Що відомо про затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

25 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що у Дніпрі затримали 18-річного хлопця, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон.

Цього ж дня стало відомо, що слідство має достатньо доказів стверджувати, що затриманий у Дніпрі молодий чоловік стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон.

У Дніпрі правоохоронці провели процесуальні дії стосовно затриманого ймовірного вбивці, після чого його мали доправити до Львова.

Як відомо, 19 липня о 19:30 поліція отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу — це була мовознавиця Ірина Фаріон. Вона перебуває у важкому стані в реанімації.

Згодом у лікарні Фаріон померла, після операції не витримало серце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 18-річного підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон затримали в Дніпрі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити