image
 |  14 31 Березня 2023 | 10:23

У США назвали фактор, що стримує наступ росіян у Бахмуті і не лише

Російська армія, у тому числі сили "Вагнера", продовжують зазнавати втрат на Бахмутському напрямку.

Це і далі стримуватиме наступальні операції РФ у районі Бахмута Донецької області і на ширшому театрі військових дій, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

У новому звіті аналітики навели дані західних офіційних осіб про лави "вагнерівців" на Бахмутському напрямку. Напередодні американський генерал Марк Міллі повідомив, що ПВК налічує там близько 6 тис. досвідчених бійців і до 30 тис. новобранців. Це в основному засуджені, які воюють в районі Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили понад 80 ворожих атак: на Волинському напрямку обстановка - без змін

ISW зазначив, що власник ПВК Євген Пригожин сконцентрував свої війська на боях за Бахмут.

Відзначається, що група "Вагнера" з такими темпами може втратити ще тисячі найманців найближчими тижнями. І це на додачу до вже опублікованих даних про втрати Пригожина у 30 тис. осіб, оскільки в'язні закінчують свої контракти і повертаються додому амністованими.

Зростаючі втрати "Вагнера", ймовірно, поставлять під загрозу здатність Пригожина зберігати свою впливову роль серед окупаційних військ, припустили аналітики.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити