image
 |  0 14 Липня 2022 | 14:36

У США розповіли, коли Україна почне отримувати зброю за лендлізом

Для Сполучених Штатів Америки в пріоритеті та безпекова допомога Україні, за яку пізніше їй не доведеться повертати кошти.

Про це заявив представник Білого дому на запит, передає "Голос Америки". Так він пояснив, чому Америка досі не використовує програму лендлізу.

Чиновник зазначив, що лендлізу передбачає повернення коштів за отриману техніку. Водночас інші програми, за якими США постачають допомогу Україні, як то Ініціатива сприяння безпеці в Україні (USAI) та програма президентських повноважень, ні.

Останні постачання американського озброєння в Україну відбуваються за цими програмами. Зараз адміністрація президента Джо Байдена використовує для них кошти, які виділив американський Конгрес. Ідеться про пакет на суму в $40 млрд, більшу частину якого заклали на військову допомогу та супутні витрати. Ці кошти потрібно витратити до кінця фіскального року в США, який припадає на кінець вересня.

Своєю чергою координатор Ради з нацбезпеки США і стратегічних комунікацій Джон Кірбі в інтерв'ю додав, що адміністрація все ще розглядає повноваження, які надає лендліз.

"Лише минулої п'ятниці президент Байден підписав виділення ще 400 мільйонів доларів військової допомоги Україні за програмою президентських повноважень. Ми маємо багато повноважень, і ми їх використовуємо", – сказав Кірбі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити