image
 |  151 24 Квітня 2024 | 12:56

У США вважають, що телемарафон порушує права людини в Україні

Державний департамент США у звіті про порушення прав людини у 2023 році згадав про телемарафон “Єдині новини” як приклад порушення свободи вираження думок.

Про це йдеться в тексті звіту, - пише ВолиньUA.

Держдеп звертає увагу на те, що Конституція і закони України передбачали свободу вираження думок, зокрема для преси та інших ЗМІ, але влада не завжди поважала ці права. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року президент Володимир Зеленський підписав указ про введення воєнного стану, що дало змогу подальшого обмеження ЗМІ та свободи ЗМІ.

“Наприклад, національний телемарафон – змінна платформа каналів, які дотримуються урядової лінії щодо репортажів про війну, забезпечив безпрецедентний рівень контролю над телевізійними новинами в прайм-тайм. Ба більше, деякі ЗМІ повідомили про відсторонення від вигідних контрактів на наземне мовлення та тиск з боку Офісу президента навесні 2022 року”, – сказано у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великобританія відправить до Польщі винищувачі Typhoon

Крім цього було зазначено, що український уряд забороняв, блокував або накладав санкції на ЗМІ та окремих журналістів, яких вважали загрозою національній безпеці або які висловлювали позицію, що, на думку влади, підривала суверенітет і територіальну цілісність країни.

“Деяких ораторів, які критикували уряд, також занесли до чорного списку урядових новинних програм. Журналісти-розслідувачі, які критикували уряд, іноді ставали мішенню негативних кампаній у соціальних мережах, інколи через дружні до уряду канали”, – ідеться у звіті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити