image
 |  193 11 Липня 2024 | 19:47

У Торецьку росіян немає, бої точаться на околицях, - речник

Бої з російськими окупантами ведуться на околицях міста Торецька. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хотиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

Про це пише УНІАН, повідомляє  "ВолиньUA". 

"Ситуація на даному напрямку досить суттєво не змінилася. Ворог проводить бойові дії якраз на околицях міста. Ворога в місті немає", - переконує він.

Волошин розповів, що росіяни надто активно застосовують по цьому населеному пункту авіацію, керовані авіаційні бомби, некеровані авіаракети.

"Лише за минулу добу по тому напрямку, зокрема і в район Торецька, ворог здійснив понад 200 обстрілів з різних видів озброєння. І минулої доби там відбулися 24 ворожі атаки - це населені пункти Північне, Нью-Йорк, Торецьк та Деліївка", - зазначив він.

За його словами, ворог хоче зайти в Торецьк і взяти його під свій контроль, але Сили оборони роблять все можливе і дають адекватну відповідь ворогу. При цьому зазначив, що окупанти несуть втрати живої сили та техніки.

За його словами, окупанти хочуть захопити місто, щоб далі йти на Часів Яр.

Волошин розповів, що на Торецькому напрямку проти Сил оборони воює 277 стрілецький батальйон, 109 стрілецький полк мобілізаційного резерву, який намагається якраз прорватися в Нью-Йорк. Також там 27 мотострілецька дивізія російська, а також 506 та 589 мотострілецькі полки, які також були неодноразово на українській території і вже були розбиті нашими підрозділами.

Військовий експерт Олександр Мусієнко зазначав, що ціллю операції наступу на Торецьк може бути намагання з південного флангу атакувати наше угруповування, яке знаходиться в районі Кліщіївки. З півночі це угруповування вже атакують – може додатися південний фланг. За його словами, метою цих флангових атак є витіснення наших військ звідти, вирівнювання лінії фронту і як наслідок – збільшення натиску на Часів Яр

Водночас, на думку експерта, Росія може спробувати взяти українських захисників у ще більше оточення – або безпосередньо в самому Часовому Яру, або, якщо дозволять обставини – навіть у районі Костянтинівки.

Він зазначав, що нічого нового – Росія так наступала раніше й у районі Бахмуту й в районі Авдіївки й не тільки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їздив на Сейшели та в Іспанію: одеський ексвійськком Борисов перетинав кордон за «липовими» довідками

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити