image
 |  5 23 Жовтня 2023 | 08:33

У вересні на Волині найбільше подорожчали яйця, одяг та освітні послуги

У вересні на Волині відновилося зростання цін. Найбільше у вартості додали яйця, одяг та освітні послуги.

Про це інформує Управління статистики у Волинській області.

Споживчі ціни в області у вересні 2023 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,8%, з початку року – на 3,2%, в Україні – на 0,5% та 3,0% відповідно.

На споживчому ринку області у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%. Найбільше (на 17,6%) подорожчали яйця. Підвищилися ціни на яловичину та телятину, свинину, кисломолочну продукцію, макаронні вироби, молоко, масло, сметану, цукор, рис, сало, м'ясо птиці, рибу та продукти з риби на 7,1–1,1%. Водночас знизилися ціни на овочі, фрукти, соняшникову олію, продукти переробки зернових на 5,6–0,5%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,5%, зокрема, тютюнові вироби – на 2,2%, алкогольні напої – на 0,9%.

Одяг і взуття подорожчали на 3,8%, у т.ч. одяг – на 4,7%, взуття – на 3,0%.

Підвищення цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,2% відбулося головним чином за рахунок підвищення вартості оренди житла на 2,2%, утримання та ремонту житла на 1,3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території луцького собору виявили унікальні знахідки (ФОТО, ВІДЕО)

Зниження цін у сфері охорони здоров’я на 0,1% відбулося за рахунок здешевлення фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,3%.

Ціни на транспорт зросли на 2,0% в основному через подорожчання палива і мастил на 5,0%, транспортних послуг – на 0,2%.

У сфері зв’язку ціни знизилися на 1,0%, що пов'язано зі здешевленням телефонного та телефаксового обладнання на 4,6%, водночас зросла вартість поштових послуг на 0,9%.

Послуги освіти подорожчали на 7,2%, а саме: середньої – на 17,1%, вищої – на 8,4%.  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити