image
 |  4 21 Березня 2019 | 16:02

У Верховній Раді готують законопроект про легалізацію марихуани

Комітет Верховної Ради з прав людини спільно з громадськими організаціями розробляють законопроект про легалізацію канабісу для медицини.

Про це заявив представник громадської організації "Асоціація медичного канабісу" Геннадій Шабас, - пише "Інтерфакс-Україна".

"Після того, як петиція за легалізацію медканабісу набрала необхідні 25 тис. підписів, комітет ВР з прав людини розглянув її. Вони сказали, що готували законопроект і зверталися до нас за допомогою. Це питання в будь-якому випадку буде вирішене. Думаю, вже в цьому році у нас буде закон", - сказав Шабас.

Водночас Шабас не сказав чи законопроект уже готовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національна поліція закупить 450 «чехів»

Крім того науковий радник фармкомпанії "Фармак" Віталій Усенко зазначив, що українські фармвиробники готові розробляти препарати на основі медичної марихуани.

"Якщо будуть зміни в законодавстві України, то це можливо. Ми можемо розробляти ці препарати і впроваджувати їх в клінічну практику. Це будуть рослинні препарати", - сказав він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити