image
 |  4 23 Квітня 2022 | 16:52

У Верховній Раді хочуть знову ввести плату за розмитнення автівок

Гетманцев якось з'ясував, що машини купують лише для перепродажу.

У Верховній Раді перейнялися 10 тис автомобілів, ввезених без розмитнення - хочуть знову ввести плату, - повідомляє ZN,UA. 

Верховна Рада має зупинити безкоштовне розмитнення авто під час воєнного стану. Про це в ефірі Радіо НВ заявив голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Мало хто шукає машину для покупки під час війни", - вважає він.

Гетманцев додав, що комерційні структури завозять на територію України автомобілі для подальшого перепродажу.

«Уряд запропонував таке рішення з огляду на те, що велика кількість автомобілів була пошкоджена і буде ще пошкоджена внаслідок агресії. Хоча іноді ми бачимо, що заробляють на цьому не прості люди, а ділки, і тому ми зараз розглядаємо можливість припинити цей процес», — заявив нардеп.

За його словами, вже понад 10 тисяч автомобілів пройшли через митний кордон без сплати податків. Черги на західному кордоні досить великі.

Читайте також: Розмитнення авто: які правила діють під час воєнного стану

Нагадаємо, постановами Кабміну №329 від 20 березня та №344 від 22 березня 2022 року було спрощено ввезення товарів з-за кордону України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі жінка влетіла на автівці до храму

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити