image
 |  2 13 Липня 2018 | 15:05

У водоймах Ковеля купатися небезпечно, - МОЗ

ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» інформує мешканців та гостей Волині, що обласним лабораторним центром та його структурними підрозділами на місцях, з метою запобігання виникнення захворювань, здійснюється епідеміологічний моніторинг об’єктів довкілля місць масового відпочинку на водоймах області. Дослідження води відкритих водойм проведені у 69 рекреаційних місцях, в т.ч. 36 пляжах.
Інформує Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.
На сьогодні не відповідає гігієнічним нормативам (більше у 2 – 5 разів) за мікробіологічними показниками вода: річки Турія на пляжі Ковеля та рекреаційній зоні Ковельського водосховища; ставка у селищі Локачі; озера Велимче на пляжі Соловичівської сільради Турійського району. Вказані об’єкти можуть нести ризики здоров’ю людей.


З метою збереження здоров’я, недопущення виникнення захворювань серед населення, для проведення комплексу заходів щодо виявлення причин забруднення води відкритих водойм та їх усунення, результати надані органам місцевого самоврядування з відповідними рекомендаціями.


З метою вжиття заходів реагування поінформовано територіальні управління Держпроспоживслужби. Інформація щодо вжитих заходів реагування з даних питань від контролюючих служб не надходила.


Відхилень за паразитологічними показниками грунту (піску) не виявлено. Місця стихійного відпочинку на берегах водойм, які мешканці обирають для відпочинку, можуть нести загрозу здоров’ю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити