image
 |  13 31 Серпня 2023 | 12:09

У Волиньраді назвали переможців конкурсу на посаду директорів двох освітніх закладів

Під час засідання конкурсної комісії Волиньради на заміщення вакантних посад керівників закладів загальної середньої освіти члени комісії визначились із кандидатами на посади директорів Люблинецького ліцею та Крупівського навчально-реабілітаційного центру.

Про це інформує пресслужба Волинської обласної ради.

На посаду очільника Люблинецького ліцею Волинської обласної ради претендував єдиний кандидат – діючий очільник закладу Дмитро Матвіюк. Він успішно виконав тестові завдання на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, ситуаційне завдання, а також презентував перспективний план розвитку ліцею.

Зокрема, Дмитро Матвіюк розповів, що у ліцеї створено всі умови для безпеки учнів – тут закрита територія, встановлене відеоспостереження, кнопка негайного виклику, а також функціонує укриття, розраховане на 420 учасників.

«Що ж до проблем, то потрібне оновлення навчального простору та матеріально-технічної бази. Ми маємо на меті посилити співпрацю з територіальними громадами, аби діти з різних населених пунктів приїжджали вчитися саме у наш заклад», - заначив кандидат.

Також у ліцеї почали активну співпрацю із закордонними партнерами, готується підписання меморандум з інститутом ІТ-технологій, що у місті Вроцлав. Цього літа учні відпочивали в Польщі у літньому таборі. Крім того, Дмитро Матвіюк планує залучати кошти на розвиток закладу за рахунок міжнародних грантів, проєктів та програм, покращити роботу з профорієнтації учнів.

На посаду директора Крупівського навчально-реабілітаційного центру претендували Юлія Гринчук та діючий керівник закладу Олег Дацюк. Під час конкурсу обидва кандидати успішно виконали тестові завдання на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, ситуаційне завдання, а також презентували своє бачення розвитку закладу.

Юлія Гринчук закцентувала увагу на покращенні умов для розвитку дітей, їхньому навчанні та соціалізації, а також важливості залучення досвіду закордонних спеціалістів для реабілітації і відновлення дітей. Вона зазначила, що в закладі найперше потрібно усунути існуючі проблеми.

«Безпекова ситуація має бути на першому місці. Діти повинні почуватися захищеними, а їхні батьки – спокійними за їхню безпеку, - переконана Юлія Гринчук. – Крім того, я маю хороший досвід співпраці із закордонними громадськими організаціями, благодійниками, тому вважаю, що ми можемо зробити більше для вихованців НРЦ. Також у закладі потрібно створити безбар’єрний доступ, що дозволить розширити можливості центру та навчати дітей з порушеннями зору, слуху і опорно-рухового апарату».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкурсна комісія Волиньради визначила переможців на керівні посади

Олег Дацюк під час презентації плану розвитку закладу наголосив на важливості впровадження освітніх інновацій, забезпечення системного кваліфікованого психолого-педагогічного супроводу дітей, проведення корекційно-розвиткової роботи, надання реабілітаційних послуг та розвитку природних здібностей учнів.

Члени комісії звернули увагу на результати обстеження НРЦ моніторинговою групою Уповноваженого Верховної ради України з прав людини на предмет дотримання законодавства в частині гарантування прав дітей з особливими освітніми потребами. У висновку йдеться, що у Крупівському центрі не створено належних умов для безперешкодного доступу до об’єктів школи. Відсутні перегородки в душових кабінах санітарно-гігієнічних блоків, що створює незручності для дітей і позбавляє їх особистого простору. Також в центрі немає визначеного місця для зустрічей вихованців закладу з родичами або законними представниками, відсутня інформація, в тому числі і на офіційному веб-сайті, щодо прийому громадян адміністрацією. Крім того, територія закладу неналежно огороджена, що негативно впливає на безпекову ситуацію.

За результатами засідання конкурсної комісії її члени рекомендували голові обласної ради призначити на посаду директора Люблинецького ліцею Дмитра Матвіюка, а на посаду директора Крупівського навчально-реабілітаційного центру – Юлію Гринчук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити