image
 |  14 10 Листопада 2020 | 18:09

У Волинській інфекційній лікарні зайняті усі ліжка з доступом до кисню

У Волинській обласній інфекційній лікарні зайнято усі ліжка з доступом до кисню. При цьому доступ до деяких точок, розрахованих на одного хворого, тут дають двом пацієнтам.

Про це «Першому» розповіла тимчасова виконувачка обов’язків директора закладу Галина Морочковська.

Нагадаємо, в ковідному шпиталі у Боголюбах зайняті усі ліжка з доступом до кисню. Хворих там просять або стати в чергу на госпіталізацію, або звертатись в районні лікарні.

«У нас напружена ситуація з кисневими точками. Вільних місць немає зовсім», - сказала лікарка.

Наразі є 15 кисневих точок і 10 кисневих концентраторів (це пристрої, які виробляють кисень).

«По деяких точках – двоє пацієнтів. Зробили так, щоб більше людей отримали кисень. Така ситуація вже днів 10», - пояснила Галина Морочковська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку знову викрили гральний заклад (ФОТО)

Нових хворих тут, як і в обласній лікарні, приймають лише, якщо когось виписали і з’явились місця.

«Киснево залежних хворих ми не можемо прийняти більше. Бо покласти і не дати кисень – не маємо права. Стараємось прийняти всіх, а тих, хто на кисні, просимо відвезти в Боголюби, Луцьку районну, Ківерцівську лікарні. В кожному районі є якісь умови, щоб надавати кисень», - сказала очільниця інфекційної лікарні.

Наразі, з її слів, в закладі 108 пацієнтів з коронавірусом. В лікарні хочуть зробити додатково 80 кисневих точок, але поки документація перебуває на експертизі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити