image
 |  0 20 Жовтня 2021 | 11:48

У Волинській облраді ділили бюджет: кому і скільки дісталося

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики погодила зміни до показників обласного бюджету на 2021 рік.

Про це інформує Волинська обласна рада.

Всього на розгляд бюджетної комісії було винесено 9 питань. Йшлося, зокрема, про необхідність спрямувати цільові кошти державної субвенції на облаштування та ремонт систем централізованої подачі кисню у медзакладах, які надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірус.

Члени комісії рекомендували розподілити гроші таким чином: 2,6 млн грн – для обласної інфекційної лікарні, 700 тис. грн - територіальному медичному об’єднанню захисту материнства і дитинства, 1,8 млн грн - Ратнівській центральній районній лікарні, 900 тис грн - медичному об’єднанню Луцької міської територіальної громади, майже 1,1 млн грн – Нововолинській центральній міській лікарні та близько 5 млн грн - Іваничівській багатопрофільній лікарні. Окрім того, 960 тис грн, які призначалися для влаштування протипожежної сигналізації у приміщенні обласної дитячої лікарні, спрямували на інші потреби цього ж закладу, а саме: на придбання теплообмінника для підігріву води в сумі 300 тис та 660 тисяч – на ремонт ліфтів. Протипожежна ж сигналізація буде встановлена після проведення запланованої реконструкції.

Погодили члени бюджетної комісії і розподіл нової державної субвенції на розроблення комплексних планів просторового розвитку територій громад. Як зауважив голова бюджетної комісії Орест Маховський, з головами та головними архітекторами територіальних громад попередньо було обговорено можливість забезпечити співфінансування з місцевих бюджетів розробки проєктів комплексних планів та спроможність освоїти ці асигнування до кінця року. Відтак, з урахуванням згоди громад на ці умови, зазначені кошти отримають: Вишнівська територіальна громада - 655 тис грн, Ківерцівська - 622 тис грн, Шацька – майже 1 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російськомовний співак із Луцька виступав для Лободи, яка живе у РФ (ФОТО)

Також бюджетна комісія схвалила передачу обласному бюджету з бюджету Дубівської сільської ради майже 20 мільйонів гривень для проведення департаментом інфраструктури облдержадміністрації розрахунків за виконані роботи з реконструкції школи-дитсадка у с. Вербка. Окрім того, члени комісії рекомендували виділити 9,6 млн грн співфінансування з обласного бюджету на реконструкцію приміщень санаторію матері і дитини Турія під навчально-оздоровчий комплекс обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, яка здійснюється у рамках державної програми «Спроможна школа для кращих результатів».

Решта змін показників обласної скарбниці була обумовлена передачею з місцевих бюджетів співфінансування на централізовану закупівлю ноутбуків для закладів середньої освіти Турійської, Луцької, Нововолинської тергромад та придбання шкільного автобуса для Голобської селищної територіальної громади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити