image
 |  194 2 Березня 2024 | 20:18

У Волинському перенатальному центрі прооперували дівчинку вагою 900 грам

На базі Волинського обласного перинатального центру було проведено кардіохірургічне оперативне втручання дочасно народженій дитині за участі професора, доктора медичних наук, кардіохірурга Інституту серця МОЗ України Олександра Романюка, хірургів Володимира Селюка та Валентина Мартинюка та лікарської анестезіологічної бригади.

Про це ВолиньЮА повідомили у Волинській обласній дитячій лікарні.

Крихітна Єва народилася на 26 тижні вагітності та важила всього 900 грамів. У дитини було діагностовано вроджену ваду серця – гемодинамічно-значиму відкриту артеріальну протоку, внаслідок якої сформувалася важка дихальна і серцева недостатність.

1 березня Єві було проведено кардіохірургічне оперативне втручання, після якого дитина перебуває на подальшому лікуванні у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

«Процес виходжування дочасно народжених дітей надзвичайно важкий та клопіткий. Це постійна боротьба за маленькі життя, наш вклад у здорове майбутнє держави. Дякуємо усім, хто допомагає рятувати життя найменших пацієнтів!» – йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чистий Луцьк" дав поради як правильно утилізувати органічні рештки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити