image
 |  4 1 Жовтня 2022 | 08:23

У Володимирі перейменували понад 40 вулиць

У Володимирі депутати перейменували 46 вулиць міста, які були названі в честь російських чи радянських діячів.

Відповідне рішення було прийнято 30 вересня 2022 року.

Варто нагадати, що у громаді було проведено громадське обговорення, на основі якого підготовлено відповідний проєкт рішення, а також можна було дистанційно пройти опитування.

Загалом прийняте рішення сприятиме вшануванню та дослідженню власної історії та культури, оскільки переважна більшість таких постатей не вшанована через історичну несправедливість.

Найбільше дискусій виникло навколо перейменування вулиці Миніта. Так родичі колишньої директорки хлібзаводу та Почесної жительки міста Наталії Поліщук наполягали аби цю вулицю назвали в її честь, а робоча група винесла пропозицію повернути їй історичну назву Островецька,

Тож під час обговорення даного проєкту рішення депутати окремо голосували за перейменування вулиці Митіна. З другої спроби депутати підтримали зміну назви вулиці Митіна на Островецьку.

Відтак депутати підтримали рішення про перейменування наступних вулиць: Алябушева на Європейську, Берегового на Андрія Войнаровського, Гагаріна на Леоніда Каденюка, Глінки на Євгена Колодійчука, Грисюка на Івана Перлика, Декабристів на Героїв Крут, Ільїна на Сонячну, Карбишева на Староостровецьку, Комарова на Павла Скоропадського, Короленка на Кутову, Крилова на Зап’ятницьку, Левенцова на Степана Фуги, Лермонтова на Червоної Калини, Лобачевського на Лесі Палаєвської, Ломоносова на Дем’яна Герштанського, Менделєєва на Івана Пулюя, Мілашенкова на Галини Коханської, Митіна на Островецьку, Миколи Глущенка на Рятувальників, Надії Курченко на Олени Полонської, Некрасова на Ярослава Царука, Павлова на Шпитальну, Попова на Людмирської діви, Поповича на Петра Мартинюка, Пушкіна на Гімназійну, Сахарова на Миколи Букатевича, Солопа на Праведників народів світу, Софії Ковалевської на Івана Ющука, Станіславського на Залужну, Тараскіна на Вузьку, Туполєва на 39-го Полку, Тургенєва на Цегельну, Філатова на Володимира Андрощука, Чернишевького на Михайла Тележинського, Чайковського на Юзефа Чеховіча, 9 травня на Павла Півоваренка, Лишені на Левка Лук’яненка, Об’їзну на 51-ї бригади, Олексієвського на Млинну, Олійника на Криву, Гуденка на Миколи Аркаса, 20 липня на 14-ї Князівської бригади.

Підтримали депутати й перейменування вулиці Червонобережної, що у селі Заріччя на Затишну. Вулиця 1 травня у селі Вощатин відтепер матиме назву Євгена Гаврилюка, Колгоспна (с. Новосілки) – Тиха, вулиця Жовтнева у селі Суходоли – Лесі Українки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі пропонують перейменувати вулицю в честь директорки хлібзаводу та лишити вулицю в честь голови сільради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити