image
 |  189 9 Червня 2024 | 11:19

У Володимирському ліцеї відкрили Алею Слави

У Володимирському ліцеї імені Олександра Цинкаловського відбулось відкриття Алеї Слави – пам’ятної стели зі світлинами дев’яти полеглих захисників, які колись вчились або ж працювали у цьому закладі освіти.

 На подвір’ї ліцею з цієї нагоди зібрались рідні й близькі воїнів, міський голова Ігор Пальонка, настоятель Свято-Василівської церкви отець Тарасій, дирекція, педагоги та учні навчального закладу.

Під час хвилини мовчання прозвучали імена Героїв, які тепер навіки закарбовані як в історії України, так і в Книзі пам’яті ліцею: Василь Крищук, Андрій Нікончук, Олег Сичевський, Олег Митошоп, Роман Середа, Роман Калашнюк, Андрій Нехай, Тарас Савчук, Павло Гасичак. Усі вони полягли за волю й незалежність України у різні періоди російсько-української війни, проте більшість – після початку повномасштабного вторгнення.

Директор академічного ліцею Олександр Романюк зазначив, що ідею створити у закладі власну Алею Слави подали учні, а дирекція та вчителі її підтримали. “Портрети полеглих за нашу свободу воїнів, щодня нагадуватимуть нам про те, якою ціною дається мирне життя”, – підкреслив керівник освітнього закладу.

Міський голова Ігор Пальонка у своїй промові зазначив: “Герої продовжують жити доти, доки жива пам’ять про них, тому обов’язком кожного з нас є пам’ятати імена тих, хто віддав свої життя заради нас. Сьогодні ми разом з рідними відчуваємо великий біль та смуток, вшановуючи наших Героїв. І хочемо лише одного, аби ця Алея більше не поповнювалась”.

 Освятив пам’ятну стелу та помолився за упокій душ українських воїнів отець Тарасій. Присутні поклали до портретів Героїв квіти та запалені лампадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воїн з Волині бачив Скнилівську трагедію, працював у поліції, загинув за Україну

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити