image
 |  4 28 Жовтня 2022 | 15:17

У яких випадках оголошується повітряна тривога

Речник Повітряних Сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат детально пояснив, за яких обставин в Україні оголошується повітряна тривога.

Про це повідомив Ігнат в ефірі Українського радіо.

Повітряна тривога вмикається у різних випадках, це робиться завжди, коли є загроза населенню, військовим та всьому, що є в Україні. Тривога може бути пов’язана з ракетною атакою, скажімо, з акваторії Чорного чи Азовського моря, або ж коли вилітають літаки стратегічної авіації ― бомбардувальники Ту-160 або Ту-195.

27 жовтня одна з тривог була пов’язана з тим, що два таких бомбардувальники, які є носіями ракет Х-101 або Х-555, вийшли на бойовий курс, звідки зазвичай завдають ударів саме цими ракетами.

Відповідно, одразу надходить оперативна інформація про те, що є висока ймовірність запуску ракет, у такому разі вмикається повітряна тривога. Ці ракети мають велику дальність польоту, понад 5500 км, тому загрожують всій території України.

Інша загроза, що була у четвер, це зліт літаків МіГ-31К. Ідеться про літак, який є носієм гіперзвукової ракети "Кинжал", яка теж могла бути застосована противником.

А на початку минулої доби була успішна робота української ППО, адже з 22-ї години до пів на першу ночі 27 жовтня тривала атака дронів-камікадзе, їх було збито 19 на території Одеської, Миколаївської та Вінницької областей.

Це були три великі групи дронів, що рухались у відповідних напрямках. Усі збивати не вдається, звісно, було кілька прольотів Але сьогодні чудовий результат – збито понад 85% дронів.

Іноді надходить інформація, що будуть застосовані зенітні ракети по наземних цілях, наприклад, С-300, тоді також оголошується тривога.

Так само і з реактивними системами залпового вогню: коли є інформація, що по якихось областях противник от-от застосує реактивну артилерію, також оголошується сигнал тривоги.

Тобто повітряна тривога не завжди супроводжується завданням ударів та руйнуваннями.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити