image
 |  0 9 Жовтня 2018 | 12:10

У закарпатських депутатів і чиновників перевірять наявність угорських паспортів

У Закарпатській обласній державній адміністрації обіцяють перевірити власників угорських паспортів зі списку "Миротворця" щодо того, чи справді вони є держслужбовцями.



Раніше 24 канал повідомляв, що понад 300 осіб із Закарпаття загриміли до бази "Миротворця". Серед чиновників, прізвища яких згадуються в списку, є жителі майже всіх районів Закарпаття, зокрема жителі Виноградівського, Іршавщини, Берегівського районів, Ужгорода тощо.

В області перевірять дані списку "Миротворця" – це зробити легко за опублікованими прізвищами. Інша справа, що не всі люди зі списку "Миротворця" є держслужбовцями – деякі просто депутати, а закон забороняє подвійне громадянство тільки для держслужбовців, – розповів в коментарі "Укрінформ" заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.


Окрім цього, Галас наголосив, що серед імен, зазначених у базі "Миротворця" є ім'я чиновника, якого свого часу звільнив із посади Геннадій Москаль за наявність у нього угорського паспорта.
"Мовиться про Ласло Лендєла. У 2016 році, коли набув чинності закон про заборону подвійного громадянства для держслужбовців, він був звільнений із посади начальника управління освіти Берегівської РДА за наказом Москаля. Це був єдиний на Закарпатті прецедент звільнення через подвійне громадянство", – додав представник Закарпатської обласної держадміністрації.

Нагадаємо, 4 жовтня Україна оголосила консула Угорщини в Берегові Закарпатської області "персоною нон ґрата" (небажаною особою) та наголосила, що той повинен покинути територію України протягом 72 годин. У відповідь на це офіційний Будапешт, зі свого боку, заявив про вислання українського консула.
Згодом, очільник міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто загримів до розділу "Чистилище" сайту "Миротворець". Відправили політика туди через "замах на суверенітет та територіальну цілісність України".


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ направило до суду обвинувальний акт у справі «бурштинових депутатів»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити